Ouders

Dit deel van de website is speciaal ingericht voor (toekomstige) ouders. 
Op deze pagina wordt u geïnformeerd over de opvang op school, uw rol als betrokken ouders en het toelatingsbeleid. 

De ouders op school beschikken over een inlogcode voor deze website. Met deze inlogcode is toegang te verkrijgen tot een afgeschermd gebied op de website. Binnen dit afgeschermd gebied zijn o.a. foto's en interne informatie voor de ouders te vinden. Daarnaast houdt de schoolraad u binnen dit beveiligd gebied op de hoogte over de onderwerpen waarin de schoolraad met de school meedenkt. 

Een inlogcode voor het afgeschermde gebied, kunt u bij de directie of administratief medewerker van school verkrijgen. 

 
 
 
 
 
23-06-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Kampgroep 8 Op 13-15 september gaat groep 8 op kamp naar Ameland inmiddels is de bootovertocht gere serveerd. Ook de fietsen die we op Ameland willen gaan gebruiken zijn geregeld. Wat we nog niet hebben geregeld en waar we zeker nog hulp bij nodig hebben, is het vervoer naar en van de boot! ...lees meer »

 
 
08-06-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
De Boer op Noord: Als we nog één ouder/auto vinden dan gaat het uitstapje van aankomende donderdag door! We zullen dan op onderzoek uitgaan bij boerderij de Reuvenkamp in Sonnega! Hier zijn we welkom van 9.30 uur -11.30 uur, we vertrekken van school om 8.55uur! Voor de kinderen is het een leuk en leerzaam uitstapje waar we ook zeker van gaan genieten. Voor deze dag is slim om geschikte kleding, schoenen of laarzen mee te nemen. bericht... ...lees meer »

 
 
12-05-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Swim to Play: Volgende week vrijdag is dan eindelijk onze groep aan de beurt om deel te nemen aan S wim to Play! De kinderen vroegen herhaaldelijk aan meester; ‘wanneer gaan wij nu eindelijk eens zwemmen’? Zoals ik al noemde vrijdag 19 mei is het de eerste keer dat we gaan zwemmen in bad Hesselinge. We zullen rond een uur of 9.00 vertrekken en rond 11.00 uur terug zijn op school. We gaan er met de bus heen dat is dus lekker makkelijk. De andere dagen dat we naar het zwembad gaan zijn: 9 juni, 23 juni, 30 juni en 7 juli!
...lees meer »

 
 
06-04-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Morgen is het dan zover, de afsluiting van ons paar project zal morgen in het Wilhelmina park worden gehouden. We kijken met elkaar uit naar een mooie viering. Vandaag hebben we met de kinderen geluisterd naar de muziek van de Mattheus Passion. We gingen ons inleven in de muziek en konden meelezen met het Duits/Nederlandse werkboek wat we erbij hadden. Tevens hebben we met elkaar een stukje Mattheus Passion gezongen! Het was leerzaam om ook zo eens stil te zijn bij het paas evangelie! Volgende week gaan we met de bijbellessen aan de slag in het werkboek van Levend water. Hier starten we maandag mee, graag dus meegeven naar school! Volgende week donderdag zullen we met de kinderen een centrale viering gaan houden! ...lees meer »

 
 
22-03-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Pasen: In de afgelopen week zijn we gestart met de voorbereidingen voor Pasen! We sluiten daarbij aan bij de andere scholen die mee doen met het paasevent. Huiswerk voor dit vak hebben de kinderen even niet. ...lees meer »

 
 
10-03-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
In de afgelopen week zijn we gestart met de voorbereidingen voor Pasen! We sluiten daarbij aan bij d e andere scholen die mee doen met het paasevent. In de nieuwsbrief van Werner heeft u hier meer over kunnen lezen. In de komende weken zullen we dus op een andere manier invulling gaan geven aan pasen. De werkschriften van levendwater mogen de kinderen mee naar school nemen, wellicht dat we er in week 12 of 13 nog in gaan werken. Huiswerk voor dit vak hebben de kinderen even niet. ...lees meer »

 
 
09-02-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Meervoudige Intelligentie: Inmiddels zijn we al zo’n twee weken bezig met het thema Kloosters. Van tevoren waren we erg benieuwd of het thema zou aanslaan, een thema als Vikingen of Romeinen spreekt wellicht toch wat meer tot de verbeelding. Niets is minder waar de kinderen vinden het echt een heel leuk thema! Het verbaast me ook echt dat de kinderen er al zo veel over weten. Het vertellen en presenteren aan elkaar helpt enorm! En natuurlijk ook het prachtige verhaal wat meester Koos deze week heeft verteld. In het stukje hieronder een stukje over het uitstapje naar het Dominicanen Klooster! Veel lees plezier gewenst! bericht... ...lees meer »

 
 
27-01-2017
nieuwsbrief 11
bericht... ...lees meer »

 
 
20-01-2017
Klassennieuws groep 2/3
Een nieuw bericht uit onze groep. Veel leesplezier.
20012017.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
nieuwsbrief 13 januari 2016
bericht... ...lees meer »

 
 
nieuwsbrief 13 januari 2016
bericht... ...lees meer »

 
 
18-01-2017
nieuwsbrief januari
bericht... ...lees meer »

 
 
13-01-2017
Nieuwsbrief groep 6/7
Allereerst wens ik u allen een gezegd 2017 toe! Het was begin van deze week wel weer even omschakel en toen onze schooldeuren zich na de kerstvakantie weer openden. Gelukkig konden de kinderen al best snel weer in het juiste ritme komen. Dat moest ook wel want voor rekenen hadden een aantal kinderen weer flink wat werk te verzetten. bericht... ...lees meer »

 
 
23-12-2016
Klassennieuws groep 2/3
Het eerste nieuws voor groep 2 en 3.
23122016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
09-12-2016
Klassennieuws groep 3
Nieuws uit groep 3
9122016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
25-11-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Onze doelenmuur begint deze weken al aardig vol te hangen! Niet alleen met de blokdoelen en de strat egieën voor; rekenen, begrijpend lezen, taal en spelling, maar nu ook met de resultaten daarvan! We hebben namelijk een aantal toetsen waarvan de uitslag op dit bord hangt. De resultaten van de toetsen krijgt iedereen natuurlijk persoonlijk terug, die hangen we niet op de doelenmuur. Wat we wel ophangen zijn grafiekjes met de groepsgemiddelden erbij. Dit resulteert er in dat kinderen zich niet alleen verantwoordelijk voelen voor hun eigen leren. Je krijgt ook dat kinderen elkaar gaan helpen zodat we ook als groep goed scoren! Zoals ik ook aangaf in eerdere nieuwsbrieven dit zorgt voor motivatie en zicht op leren. De kinderen worden steeds meer eigenaar van hun leren, hierdoor zien we steeds meer taakgerichtheid. En wat nog mooier is, ik zie een heel aantal kinderen gewoon steeds beter presteren… De cijfers gaan omhoog, prestaties groeien, het werk word beter, kinderen worden steeds competenter… Hier en daar gaat dit nog steeds weleens met vallen en opstaan, logisch want we zitten in een veranderd leerproces! Al met al zijn we enorm trots op de prestaties die de kinderen nu neerzetten. Wellicht denkt u nu u dit leest dat moet ik toch eens zien! Prima, loopt u gerust eens een keer binnen op een handig moment, we laten het graag aan u zien! ...lees meer »

 
 
24-11-2016
Klassennieuws groep 3
Een bericht uit groep 3. Veel leesplezier.
25112016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
11-11-2016
Klassennieuws groep 3
Hier weer een update uit groep 3. Veel leesplezier.
11112016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
Gouden Kaarten: Van de week is het onze groep dan eindelijk gelukt we hebben 10 gouden kaarten! De kinderen waren enorm trots op deze prestatie en hebben direct de 10 losse kaartjes ingeruild voor de grote gouden kaart! Het is super om te merken dat de kinderen enorm hun best doen om voor het gewenst gedrag te gaan. We merken dat er mede door dit beloningssysteem steeds meer rust in de groep komt. Dit komt de leerprestaties uiteraard ten goede. bericht... ...lees meer »

 
 
05-11-2016
NIeuwbrief uit groep 8
Beste ouders, In de bijlage vindt u een nieuwbrief over groep 8! Hartelijke groet, Juf en M eester ...lees meer »

 
 
28-10-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Scala: We hadden er niet meer op gerekend maar vandaag hebben we toch nog een les van Scala gekrege n! Voor de vakantie ging een les niet door, omdat de juf ziek was. Gelukkig hebben we vandaag alsnog deze les ingehaald. In de les gingen we met elkaar nadenken over mediawijsheid en het delen van informatie over jezelf op het internet. De kinderen werden vanmorgen allemaal op de foto gezet door de juf. Vervolgens werden alle foto’s afgedrukt en kreeg iedereen een foto van een klasgenootje. De opdracht was om elkaars foto te gaan bewerken en er iets geks van te maken. In het nagesprek kwam natuurlijk aan de orde hoe ze het hadden ervaren. Is het leuk dat iemand anders zomaar iets met jouw foto doet? Zou je willen dat deze foto viral gaat als hij op internet wordt geplaatst. En hoe zou je hier dan mee omgaan als dit gebeurt. U begrijpt het, het was een zeer interessant gesprek, het werd voor de meest kinderen ook nog maar weer duidelijk hoe voorzichtig je moet zijn met je persoonlijke gegevens. In de week van de mediawijsheid eind november zal dit onderwerp ook weer ruimschoots de aandacht krijgen. We doen dan namelijk weer mee aan de Mediamaster! bericht... ...lees meer »

 
 
09-09-2016
Klassennieuws groep 3
Er staat weer een nieuw bericht over groep 3 klaar. Veel leesplezier!
992016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
06-09-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
We zijn weer van start, best ook weer even wennen, ineens zit je toch weer in een andere groep en z ijn de dingen net allemaal weer even anders. Maar na een weekje in groep 6/7 zitten we toch allemaal ook weer in het gewone ritme. De kinderen pakken de afspraken en de regels in en om school goed op, we kunnen dat merken aan de rust die er heerst. Ook het werken met het kiesbord gaat steeds meer vanzelf. De kinderen kunnen met het bord heel mooi zelf bepalen wanneer ze een bepaalde opdracht gaan doen. Sommige opdrachten zijn verplicht en andere opdrachten zijn als extra werk bedoeld. De kinderen vinden het tot nu toe erg fijn om er mee te werken! bericht... ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief BSO
bericht... ...lees meer »

 
 
02-09-2016
Nieuws uit groep 8
Beste ouders, Er staat weer een nieuw bericht klaar. Hartelijke groet, Bert Willering ...lees meer »

 
 
26-08-2016
Klassennieuws groep 3
Het eerste nieuws uit groep 3! Veel leesplezier.
26082016.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
13-07-2016
nieuwsbrief
Beste ouders, Hierbij de laatste nieuwsbrief voor de vakantie. ...lees meer »

 
 
08-07-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Nog een weekje en dan is het zover dan kunnen we gaan uitrusten en genieten van een welverdiende vak antie! Als ik zo terug kijk naar het afgelopen jaar dan denk ik dat we zeker kunnen stellen dat we een goed en leerzaam schooljaar hebben gehad. ...lees meer »

 
 
02-07-2016
Nieuws uit groep 7/8
Beste ouders, Veel leesplezier bij de nieuwe nieuwsbrief uit groep 7/8. Fijn weekend! Meest er Bert ...lees meer »

 
 
23-06-2016
Klassennieuws groep 3
Nieuws uit groep 3! ...lees meer »

 
 
nieuwsbrief juni
Hierbij de nieuwsbrief van juni. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
21-06-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
De laatste schoolweken: In deze laatste weken zo voor de zomervakantie zijn we nog flink hard aan het werk. Op het programma staan/stonden namelijk de cito toetsen…. Zo na de avondvierdaagse week is het wel even omschakelen voor de kinderen maar gelukkig lijkt het allemaal weer gelukt….. De resultaten hiervan zullen we op de ouder-kind gesprekken met elkaar gaan bespreken. De middagen na de cito toetsen hebben we de afgelopen weken gebruikt voor crea, het was fijn om de middag zo weer even anders in te vullen. Morgen en vrijdag als juf Zevenberg voor de groep staat zullen de kinderen les krijgen over Jheronimus Bosch. Meester heeft die twee dagen studietijd en een vergadering. De komende weken zullen we meer aandacht besteden aan Aardrijkskunde en Natuur. Na de Geschiedenis thema’s van M.I, is het fijn om hier weer lekker mee aan de slag te gaan. bericht... ...lees meer »

 
 
04-06-2016
Groep 7/8 nieuws
Beste ouders, Er staat een nieuwe nieuwsbrief voor u klaar. Hartelijke groet, Bert Willeri ng ...lees meer »

 
 
03-06-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
MI thema: het Oude Egypte! We zijn nu een aantal weken onderweg in ons nieuwe MI thema over Egypte. Een boeiend en leerzaam thema, waar we ook veel actieve en leergierige leerlingen zien. We zijn druk bezig om de vrijblijvendheid die MI ook met zich mee brengt te verminderen. Hiervoor laten we de kinderen proces- en productdoelen formuleren voorafgaand aan de middag. Hierdoor merken we dat er hogere kwaliteit en opbrengsten komen van het gemaakte werk. Wat we ook belangrijk vinden is, dat de leerlingen niet kiezen om anderen te volgen, maar om te kiezen voor hun eigen werk en hun eigen leerdoelen. Bij een aantal leerlingen begint het kwartje te vallen en sommige vallen toch terug om de opdrachten te maken met een vriendje of vriendinnetje. Het belangrijkst wat voorop staat is het natuurlijk het leerrendement. Aankomende donderdag gaan we dit thema afronden, we willen u als ouder graag een kijkje laten nemen tijdens deze middag. Een uitnodiging hiervoor ontvangt u vanmiddag. ...lees meer »

 
 
24-05-2016
Nieuwsbrief BSO
bericht... ...lees meer »

 
 
20-05-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
MI thema: het Oude Egypte! Afgelopen dinsdag zijn we gestart met het nieuwe thema voor M.I, dit kee r is het thema; het oude Egypte. Het thema is van de week gestart door twee prachtige geschiedenis verhalen. Het eerste verhaal ging over de bouw van de Pyramides, het tweede verhaal over Toetanchamon en het dal der Koningen. Met deze start hopen we dat de kinderen voldoende inspiratie hebben om aan de slag te gaan. Aankomende donderdag gaan we op bezoek bij de kamelen van circus Renz, kamelen en het oude Egypte zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden, vandaar dus… Heeft u voor ons thema nog leuke spullen of ideeën we houden ons aanbevolen?! We zijn sowieso nog op zoek naar de volgende spullen: (strip) boeken, make-up (ja u leest het goed ;), Egyptische kleding, katrollen, spullen om papier te kunnen maken! De kinderen mogen tijdens het thema aangeven welke bijbelvertelling meester moet vertellen. Enige voorwaarde is dat het bij het thema moet passen, ik ben benieuwd jongens en meiden, kom maar op! Ivm hiermee is er geen huiswerk voor Levend Water! bericht... ...lees meer »

 
 
20-04-2016
Nieuws uit groep 7/8
Beste ouders, Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief uit groep 7/8 Veel lees plezier! ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
Inmiddels hebben we ook al bijna weer ons thema van M.I afgerond! Er zaten weer veel leerzame activi teiten in het thema, een aantal activiteiten springer er dan uit: de startspreker, het naspelen van de slag om Arnhem en D-Day, ook hebben we mogen luisteren naar prachtig uitgewerkte verhalen en presentaties. We vinden deze manier van werken erg leuk, sommigen vinden het nog erg lastig om steeds een goede opdracht te kiezen. Gelukkig leren we dat steeds een beetje beter! Door de nieuwe manier van werken hebben we de afgelopen tijd minder topografie gedaan dit pakken we na de meivakantie weer stevig op…zie planning.bericht... ...lees meer »

 
 
18-04-2016
nieuwsbrief kapper en ander belangrijk nieuws
Beste ouders, Hierbij weer de nieuwsbrief. Veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
15-04-2016
Koningsspelen
Groep 3 gaat vrijdag naar bad Hesselingen voor de Koningsspelen! ...lees meer »

 
 
11-04-2016
Klassennieuws groep 3
Er staat weer een nieuwe klassennieuws klaar! Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
08-04-2016
weekbrief groep 7/8
Beste ouders, Er staat weer een nieuwe weekbrief op de website! Veel leesplezier, Bert Will ering ...lees meer »

 
 
06-04-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Van de week zijn we in de groep 6/7 en 7/8 gestart met het extra MI thema over de tweede wereldoorlo g. Als gastspreker hadden we meneer en mevrouw Koopmans uitgenodigd. Meneer Koopmans was in de jaren 1940-1945 leerling op onze school, hij wist o.a. te vertellen dat hij niet zoveel school had in deze jaren omdat er Duitsers in ‘’onze’’ school zaten! Met haast open mond zaten de kinderen 5 kwartier lang naar deze gastspreker te luisteren. U begrijpt het, we hebben een prachtig vertrekpunt om nu flink aan de slag te gaan met dit thema. Bedankt ook dat u zo heeft meegedaan met het aanleveren van spullen voor dit project. bericht... ...lees meer »

 
 
04-04-2016
nieuwsbrief maart
bericht... ...lees meer »

 
 
25-03-2016
Nieuws uit groep 3
De kinderen hebben genoten van het project: talentenjacht! Er is veel gemaakt, gedanst, geknutseld, geschreven en gerekend! Elke keer mochten de kinderen iets kiezen wat ze zelf graag wilden doen, ze hebben ervan genoten. We sluiten nu het project af, dit doen we door elk kind in de schijnwerpers te zetten met zijn/haar talenten. Elk kind krijgt een groot vel papier waar alle kinderen uit de klas iets opschrijven wat leuk/goed/mooi is aan hem of haar. 3 kinderen zijn al geweest, de andere kinderen komen ook allemaal aan de beurt de komende weken! ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief BSO
...lees meer »

 
 
24-03-2016
weekbrief groep 7/8
Beste ouders, Een nieuwe weekbrief over de belevenissen van groep 7/8. Een fijn en gezegend pa asweekend! Hartelijke groet, Bert Willering ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
Alstublieft weer een nieuwe nieuwsbrief! We wensen u fijne paasdagen toe. ...lees meer »

 
 
12-03-2016
Nieuws uit groep 7/8
Het laatste nieuws uit groep 7/8! ...lees meer »

 
 
10-03-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
In de link weer een goed gevulde nieuwsbrief.... ...lees meer »

 
 
26-02-2016
Nieuws uit groep 3
Deze week zijn we begonnen met het thema talentenjacht van meervoudige intelligentie! De kinderen ge nieten van de verschillende opdrachten! ...lees meer »

 
 
19-02-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Vikingen: Volgende week starten we met een geschiedenis thema over Vikingen. Dit is het eerste proj ect wat we volgens de principes van Meervoudige Intelligenties geven. We zijn als druk bezig geweest om de klas hiervoor in te richten, komt u gerust volgende week een keer na schooltijd even spieken. Het mooie is dat we net een tijdvak eerder hebben behandeld namelijk de periode over het kloosterleven. Dit project valt dus mooi op zijn plek! De topografie van Scandinavië zullen we ook tijdens dit thema gaan behandelen! In de volgende nieuwsbrief hoort u hier meer over. bericht... ...lees meer »

 
 
Groep 7/8 nieuws
Beste ouders, Er staat weer een nieuwsbrief uit groep 7/8 voor u klaar! Hartelijke groet, Meester Bert ...lees meer »

 
 
09-02-2016
Klassennieuws groep 3
Er is weer klassennieuws uit groep 3! ...lees meer »

 
 
04-02-2016
Groep 7/8 nieuws
Er staat een nieuwe nieuwsbrief klaar! Hartelijke groet, Bert Willering ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
In de afgelopen maanden zijn we achter de schermen aan de slag gegaan met het kamp. We hebben het zo kunnen regelen dat we naar Ameland gaan!!! Zoals u begrijpt een unieke kans voor de kinderen. Het kamp zal plaatsvinden in de tweede schoolweek, van woensdag 7 tot vrijdag 9 september. U snapt dat dit nog wat organisatorische voeten in de aarde heeft dus we hopen ook op uw medewerking….. Wat we al wel kunnen zeggen; er zal in ieder geval nog door de kinderen een financiële actie gehouden gaan worden. Zo kunnen ze ook zelf een deel van hun kamp bij elkaar gaan verdienen! bericht... ...lees meer »

 
 
29-01-2016
Wat heb ik aan vandaag?
bericht... ...lees meer »

 
 
23-01-2016
Nieuws uit groep 7/8
Een nieuw bericht voor u! Hartelijke groet, Meester Bert ...lees meer »

 
 
Nieuws uit groep 3
Nieuws uit groep 3! ...lees meer »

 
 
14-01-2016
Nieuwsbrief groep 6/7
Allereerst wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om u een gezegend 2016 toe te wensen. We zi jn blij en dankbaar dat we na de vakantie alle kinderen weer met nieuwe energie konden verwelkomen. Die energie kunnen we goed gebruiken nu we zijn gestart met de cito toetsen, later meer hierover. bericht... ...lees meer »

 
 
04-01-2016
Klassennieuws groep 3
Beste lezers, Er is weer klassennieuws uit groep 3! Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
17-12-2015
Nieuwsbrief
De verwachting van het Licht in deze wereld, is de afgelopen weken het onderwerp geweest in bijbelve rtellingen/Levend Water. Wat een rijkdom om dit ieder jaar de kinderen weer te mogen voorhouden in vrijheid. Dat er de Calvijnschool is waarop we dit mogen doen. ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
Een laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar! Wat vliegt de tijd toch voorbij, we hebben inmiddels i n de schooljaar alweer een halfjaar achter ons liggen. Vele mooie lessen en projecten hebben we achter ons liggen. We kijken ook uit naar morgen, het vieren van het kerstfeest. Dit doen we met elkaar buiten op het plein en daarna gezellig in de eigen groep.bericht... ...lees meer »

 
 
15-12-2015
nieuwsbrief december
Beste ouders, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Hierin vind u informatie over de kerstviering en de veranderde tijden na de vakantie. Veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
02-12-2015
Nieuwsbrief groep 6/7
Op dit moment zitten we volop met onze gedachte bij het sinterklaasfestijn wat er aan zit te komen. Leuk natuurlijk, we hebben er ook enorm veel zin in. Maar toch vind ik het ook altijd wel weer een lastige, Sinterklaas en kerst zitten zo dicht op elkaar dat het soms in tijd weleens wat wringt. Hoe mooi zou het niet zijn als we de hele advent periode kunnen gebruiken als voorbereiding op ‘Het feest…. ...lees meer »

 
 
27-11-2015
Diploma's Media Masters 2015 uitgereikt
Vandaag is het project Media Masters afgesloten in de groepen 6, 7 en 8 van onze school. Dit project werd gehouden in het kader van de Week van de Media Wijsheid. In de afgelopen week hebben de leerlingen gewerkt aan hun Media Missie, welke door iedere leerling werd behaald. Vandaag zijn de diploma's 'Media Master in de Orde van Respect' uitgereikt.
...lees meer »

 
 
weekbrief 48
Beste ouders, Weer een nieuwe weekbrief, met nieuws uit week 48 Veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
bekijken
Nieuwsbrief peuterplus november 2015 (aangepast)
 
 
Nieuwsbrief peuterplus november 2015
Eet smakelijk:         Het project: eet smakelijk loopt alweer ten einde. De kinderen hebben heer lijk gespeeld met alle nieuwe materialen in het restaurant. We hebben met elkaar de tafel leren dekken, maar ook leren afruimen. De kinderen hebben afgewassen en afgedroogd. O ja en natuurlijk ook de vaat weg gezet.  We hebben samen ontbeten en gekeken naar wat elk kind s ’morgens eet. Vooral tussen het beleg op de boterham zitten veel verschillen. Gestampte muisjes, leverpastei of kaas. Sommige kinderen hadden yoghurt mee. In de bekers drinken zaten ook allemaal andere lekkere drankjes. Leuk om al die verschillen te zien. U kunt zich voorstellen dat bij al deze activiteiten veel nieuwe begrippen geleerd worden.  Bij het aanrecht kun je staan afdrogen, of afwassen.  Dat doe je met een afwasborstel en een theedoek enz.   Afsluiting: Volgende week willen we het thema graag feestelijk afsluiten. Dit doen we door samen met de kinderen een cake te bakken. U als ouders mag dan naar het restaurant komen om samen met uw kind te eten van de cake. We verwachten u om 11:00 op school. Wilt u het even aangeven als u niet kunt komen?   Uk en Puk: Wij als leidsters volgen een cursus over de vve methode Uk en Puk. We leren hoe we de kinderen op een speelse manier extra kunnen stimuleren in hun taal ontwikkeling.   Ook de pop Puk is bij de kinderen geïntroduceerd.  Puk is een pop van de methode Uk en Puk. Hij heeft een centrale plek bij het aanbieden van activiteiten die de taalvaardigheden van de kinderen stimuleren. U heeft uw kind vast al wel over Puk gehoord. Puk zit vaak in de kring en de kinderen vertellen hun verhalen aan hem. Ze willen graag naast hem zitten. Een pop is soms net een wat veiliger ‘persoon’ om je verhaal aan te vertellen dan de juf. Puk doet ook mee bij het spel in de restaurant hoek. De kinderen betrekken hem overal bij. En dat is ook de bedoeling. Puk wordt een veilig figuur. Wij als leidsters bedenken zelf activiteiten bij een thema maar soms gebruiken we ook activiteiten die in de methode Uk en Puk staan. Als we activiteiten of spelletjes  gaan doen met de methode Uk en Puk, dan voelen de kinderen dit ook als spel. Puk speelt een centrale rol en de kinderen zijn hier erg enthousiast over. We doen deze activiteiten ook met alle kinderen. Ongeacht hoever ze in hun ontwikkeling zijn. We observeren wat de kinderen geleerd hebben, maar het is niet de bedoeling dat kinderen naar aanleiding hiervan extra activiteiten aangeboden krijgen of juist niet.  Ieder kind ontwikkeld zich op zijn/haar eigen tempo en dit blijft ook zo.   Kerst viering: A.s. woensdag 16 december willen we graag het kerstfeest met de kinderen vieren. U, als ouders, bent van harte welkom om 16:00 en het zal een uurtje duren. We willen u vragen geen broer(tje)s en zus(jes) mee te nemen. Dit maakt het voor de kinderen erg onrustig. We willen graag dat de aandacht naar het programma gaat.   Vriendelijke groeten: Elise Petter, Jelske van der Graaf, Claudia Lier en Nelleke van Veen
...lees meer »

 
 
24-11-2015
Elise geslaagd voor voorleescoördinator!!
BoekStart in de kinderopvang Op donderdag 19 november hebben dertien pedagogisch medewerkers van de kinderopvangorganisaties Doomijn, Vlindertuin, Koo en De Huiskamer uit Meppel en De Wolden het certificaat van de training voorleescoördinator ontvangen. De training waaraan de pedagogisch medewerkers hebben deelgenomen is aangeboden en verzorgd door Bibliotheken Meppel en De Wolden. De training maakt onderdeel uit van BoekStart in de kinderopvang, een initiatief van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van OCW. Met het certificaat “op zak” gaan de medewerksters aan de slag om voorleesbeleid vorm te geven op hun locaties. Samen met hun collega’s zorgen zij dat (voor)lezen een vast onderdeel van het dagritme wordt en dat er een leuke BoekStart leeshoek is op hun locaties met leesbevorderende activiteiten voor ouders en kinderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taalontwikkeling en bezorgt ouder en kind veel leesplezier. Uit onderzoek is gebleken dat als kinderen op jonge leeftijd worden voorgelezen, al vanaf vier maanden, zij daar de rest van hun leven profijt van hebben. Met BoekStart in de kinderopvang willen de Bibliotheken de taalontwikkeling van jonge kinderen stimuleren door een structurele samenwerking aan te gaan met de kinderopvang, waarbij aandacht is voor collectie, leesomgeving, deskundigheidsbevordering en ouderbetrokkenheid.
...lees meer »

 
 
23-11-2015
Nieuws uit groep 3!
Er is weer nieuws uit groep 3! ...lees meer »

 
 
19-11-2015
Start MediaMasters
Morgen start in groep 6, 7 en 8 het project MediaMasters. Bijgesloten bij dit bericht treft u een in formatiebrief over dit project. ...lees meer »

 
 
12-11-2015
thema: Eet smakelijk
bericht... ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief groep 6/7
Wat een prachtige dagen hebben we nog deze week! Vanmiddag hebben we er nog van genoten door extra n aar buiten te gaan voor een potje Kingen. Het naar buiten gaan hadden we ook wel even verdiend vonden we. Na alle toetsen die we deze week hebben gehad was dit even een heerlijk moment. ...lees meer »

 
 
07-11-2015
Nieuwsbrief week 45
Beste ouders, U vind hier de nieuwsbrief van week 45. Veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
Nieuws uit groep 3
Nieuws uit groep 3! ...lees meer »

 
 
28-10-2015
Klassennieuws groep 6-7
Hierbij staat er weer een klassennieuws voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
27-10-2015
Nieuwsbrief groep 3
Er staat weer een nieuwsbrief van groep 3 voor u klaar. ...lees meer »

 
 
07-10-2015
Nieuwsbrief groep 6/7
Ook deze week weer een nieuwsbrief. We hebben weer voldoende stof voor een nieuw schrijven… De Bi jbellessen: Vorige week donderdag hebben we de les van nieuwsbegrip niet na kunnen kijken. Dit kwam doordat meester ziek was. Aankomende donderdag kijk ik nu twee lessen na, de les van vorige week en de les van deze week. ...lees meer »

 
 
02-10-2015
Nieuws uit groep 3
Vorige week was de feestelijke opening van de bibliotheek en van de kinderboekenweek. Deze week zijn we begonnen met de kinderboekenweek. We hebben al vaak het lied gezongen: raar maar waar. Ook hebben we gekeken naar proefjes die groep 7/8 voor ons deed. Heel bijzonders als een ei kan zweven of een theezakje zomaar de lucht in vliegt! De kinderen vonden het heel interessant! De komende weken gaan we verder met het thema! ...lees meer »

 
 
01-10-2015
Engels in groep 8
Dit schooljaar is in groep 8 een pilot gestart met een nieuwe onderwijsmethode voor Engels. In voorg aande jaren werd dit schoolvak aangeboden met de methode 'Take it easy'. Nu is er, dus bij wijze van een pilot, gekozen voor het programma Rosetta Stone. Dit volodig geautomatiseerde computerprogramma wordt door verschillende multinationals op mondiaal niveau ingezet om hun personeel door middel van zogenaamde onderdompeling de Engelse taal aan te leren. Op de Calvijnschool werken de kinderen op deze werkwijze aan hun taalvaardigheden. Met name het correct leren uitspreken van het Engels wordt hierdoor vormgegeven. Als voorbereiding op het voortgezet onderwijs worden de leerlingen hier in hun kennis van het Engels drempelvrij klaargestoomd. Voorzien van een headsetje spreken en luisteren de kinderen achter de computer met dit programma met Engels. Daarnaast is lesplezier hier een grote factor. Bijgesloten enkele foto's ter impressie.
...lees meer »

 
 
18-09-2015
Klassennieuws groep 3
Bijgesloten treft u weer de tweewekelijkse informatie uit onze groep. Er is zijn een aantal dingen d ie we vanuit groep 3 met u willen delen. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
17-09-2015
Debateren in groep 6 t/m 8
Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag en werd de troonrede voorgelezen in de Ridderzaal door onze ko ning, Willem Alexander. Tijdens deze 'derde dinsdag in september' wordt ook de miljoenennota gepresenteerd door de minister van Financiën. Deze miljoenennota is de begroting en zijn de plannen van de regering voor het komende jaar. Wanneer deze plannen bekend zijn gemaakt, wordt er in de tweede kamer gedebateerd over deze plannen. Dit noemen we de algemene beschouwingen. Ook in groep 6 t/m 8 werd hieraan aandacht gegeven. De kinderen hebben met een lespakket over Prinsjesdag gewerkt over dit onderwerp. Afsluitend werd er een 'algemene beschouwing' gehouden op onze school en leerden de kinderen debateren. Het was een geslaagd project met een leuke en vooral leerzame afsluiting. Ter impressie enkele foto's.
...lees meer »

 
 
14-09-2015
Nieuwsbrief groep 6/7
Dit keer al vroeg in de week een nieuwsbrief! Waarom? zult u zich afvragen……. Heel simpel, er staat deze week weer genoeg op de planning, vandaar! ...lees meer »

 
 
05-09-2015
Klassennieuws
De eerste drie weken zitten er al weer op! Wat hebben we al veel geleerd. Werken in een rekenwerks chrift en al 4 letters. i, s, m, k. Hiermee kunnen we al veel verschillende woorden maken! ...lees meer »

 
 
04-09-2015
Nieuwsbrief groep 6/7
Beste ouders en kinderen, In een nieuw format, hier alweer de tweede nieuwsbrief vanuit onze groe p! We beginnen steeds meer aan elkaar te wennen. De regels en afspraken die we met elkaar hebben worden steeds duidelijker. ...lees meer »

 
 
22-08-2015
weekbericht groep 6/7
Thema: Samen is veel leuker Elkaar dienen in liefde stond in de eerste les van dit thema centraal. We hebben doorgepraat over hoe we dat in een nieuwe groep kunnen doen. Bram hield er zelfs schone voeten aan over! Meester ging namelijk zijn voeten wassen….. ...lees meer »

 
 
20-08-2015
De eerste week....
De eerste week zit er bijna op. We genieten volop van onze nieuwe plek. Kinderen zin blij om weer sa men bezig te zijn, bedenken weer allerlei fantasiespel in de nieuwe ruimtes, en ook onze stagiaire Claudia is begonnen. Claudia is er op donderdags en vrijdags. Volgende week trouwt Linda. We zijn heel benieuwd..
...lees meer »

 
 
04-05-2015
Kinderdagverblijf De Huyskamer
Het gaat dan toch echt gebeuren!! Per 15 augustus zal er ook op de Calvijnschool een kinderdagverbli jf zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang, we hebben er erg veel zin in. Mocht u belangstelling hebben of vragen, dan kunt u contact opnemen via: dehuyskamer@cbso.nl . In de loop van volgende week zullen onder het kopje kinderopvang ook de gegevens te vinden zijn.
...lees meer »

 
 
18-04-2015
weekbericht groep 6
. De kinderen waren enthousiast en betrokken bij de les van de vismeester. Het kon niet op toen er m ateriaal uitgedeeld werd, de kinderen vonden het super leuk. Vanmiddag zijn we in het Wilhelminapark wezen vissen met de vismeester en vrijwilligers van de hengelvereniging in Meppel. Er zijn wel 27 vissen gevangen en diverse soorten waaronder; baars, voorn en pos. Door de inzet van de vrijwilligers werden de kinderen goed geholpen. En ik ben ook reuze benieuwd of er nog kinderen zijn die heel graag willen vissen van het weekend. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep7/8
Vrijdagmiddag zijn we gaan vissen met vrijwilligers van de hengelsportvereniging van Meppel. Er wer d veel vis gevangen maar er werd ook door een aantal dames gegild toen bleek dat ze beet hadden. ...lees meer »

 
 
13-04-2015
Jeugd school voetbal groep 7/8
Hoi allemaal, Komende woensdagmiddag, 15 april, is het al zover, het schoolvoetbaltoernooi! Inmidd els heb ik de speelschema’s binnen, die vind je bij deze brief. De speelschema’s van alle groepen vind je op de site van school. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB. Kijk op de site ook nog even naar het spelreglement. ...lees meer »

 
 
11-04-2015
weekbericht groep7/8
De kinderen van groep 7 hebben allemaal hun werkstuk over een land ingeleverd. Groep 8 moest een boe kendoos inleveren. Hulde aan de kinderen ze hebben allemaal hun werkstuk of boekendoos op tijd ingeleverd. Groep 8 heeft 21, 22 en 23 april de Cito. ...lees meer »

 
 
03-04-2015
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7 en 8, Dat was vanavond (donderdag )een mooie Paasviering in de kerk. De kind eren zijn er druk mee geweest. Wij als groep 7 en 8 hebben op de houtblokken zonden beschreven, die meester de Boer in zijn rugzak had zitten, en door een aantal leerlingen bij het kruis werden gelegd. ...lees meer »

 
 
02-04-2015
weekbericht groep 6
Dag ouders, Wat een fantastisch feest mocht ik vandaag meemaken. Een verjaardagsfeest helemaal geor ganiseerd door de kinderen. Voor mij als leerkracht altijd lastig om dit los te laten. Gelukkig zit er veel organisatietalent in deze groep. Goed om te zien dat er in een goede harmonie samengewerkt is. Aan alles hadden de kinderen gedacht; Kinderen die de dag openden, taarten waren gemaakt en bezorgd, een DJ geregeld, muziekapparatuur, een speurtocht voor de meester en mooie versieringen, enz. Teveel om op te noemen waar de kinderen aan hadden gedacht. Natuurlijk heeft u als ouder hier ook een bijdrage ingeleverd, hartelijk dank daarvoor! ...lees meer »

 
 
28-03-2015
weekbericht groep7/8
De kinderen van groep weten de naam van de musical. We hebben deze afgelopen week samen doorgelezen en ze mochten drie rollen uitkiezen die ze graag willen spelen. Nu maar hopen dat iedereen tevreden is met zijn of haar rol. ...lees meer »

 
 
20-03-2015
weekbericht groep7/8
Voor het verkeersexamen van groep 7 heb ik nog maar een aanmelding van een ouder om te helpen. Graag zou ik voor woensdag aanstaande weten wie er nog meer kunnen (zie nieuwsbrief vorige week). ...lees meer »

 
 
weekbericht groep 6
De kinderen zijn op dit moment erg geheimzinnig aan het doen. Dit omdat ik mijn verjaardag vier op 1 april. Er wordt van alles geregeld en overlegt achter mijn rug om. Ik heb er zin aan om een feestje te vieren met de kinderen. Zoals ik al gezegd heb tegen sommige ouders, is de klas erg positief ingesteld en is er een positieve sfeer in de groep. Erg prettig om in te werken. Op dit moment heb ik mijn zorg vooral liggen bij de niveauverschillen in de groep. ...lees meer »

 
 
Meppeler Jeugdschoolvoetbaltoernooi groep 7/8
Beste jongens en meisjes van groep 7 en 8, Op woensdagmiddag 15 april 2015 zal weer het Meppeler Je ugdschoolvoetbaltoernooi voor de basisscholen uit de gemeente Meppel worden georganiseerd. Dit toernooi vindt plaats op de voetbalvelden in Meppel. Je kunt je opgeven als jongensteam (11 tegen 11, max. 16 spelers) of als meisjesteam (7 tegen 7, max 12 spelers) Eén of twee begeleiders is verplicht! Als je team wint, ga je door naar de regiofinale op 20 mei. Als je mee doet wil je dan onderstaand strookje invullen en uiterlijk donderdag 26 maart ...lees meer »

 
 
14-03-2015
weekbericht groep7/8
Deze woensdag was er biddag voor arbeid en gewas. Met z’n tweeën of drieën hebben de leerlingen een gebedsdoos gemaakt. (zie foto’s verder op de site). Er zaten mooi exemplaren bij. De kinderen hebben de dozen gepresenteerd voor de klas. ...lees meer »

 
 
07-03-2015
weekbericht groep 6
Afgelopen week hebben we voor de laatste keer gezwommen met swim2play. Kinderen zijn er super enthou siast over. Ik ben ook enthousiast over swim2play, maar voor de rust vind ik het ook weer prettig dat het afgelopen is. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep7/8
Afgelopen dinsdag zijn we begonnen met de lessen van Scala. De kinderen van groep 7 en 8 krijgen a part deze lessen aangeboden. Deze lessen duren een uur en een kwartier. Het onderwerp is fotografie. De kinderen mogen foto’s maken van elkaar in bepaalde situaties en met attributen. ...lees meer »

 
 
21-02-2015
weekbericht groep7/8
. Donderdagmiddag heben de kinderen in groepjes een werkstuk gemaakt over Vincent van Gogh. Het ware n mooie degelijke werkstukken met veel informatie. ...lees meer »

 
 
16-02-2015
bekijken
weekbericht groep 6 (aangepast)
 
 
14-02-2015
weekbericht groep7/8
Afgelopen dinsdag zijn we naar het gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. Dit was een leuke en le erzame dag. We zijn in twee groepen uiteen gegaan en hebben per groep een rondleiding gekregen door het museum. De rondleiding met als thema ‘eeuwig straf’ ging over de Nederlandse geschiedenis van misdaad en straf van 1600 tot nu. De leerlingen hebben tijdens de rondleiding opdrachten gemaakt. Ze waren vooral geschokt van de oneerlijke en pijnlijke straffen die ze vroeger hadden. Na een ochtend in het museum zijn we met z’n allen weer met de bus naar school gegaan, wat ook een gezellige rit was. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep 6
Met nieuwsbegrip ging het over het dreigende faillissement van V&D. Een mooi aanleiding om in groepj es bezig te gaan, hoe je de winkel V&D kunt verbeteren. Mooi om te zien dat de leerlingen steeds beter leren samenwerken. En de ideeën en plannen zijn goed bedacht. ...lees meer »

 
 
07-02-2015
weekbericht groep7/8
Komende dinsdag gaan we WEL naar het gevangenismuseum . We vertrekken om 5 voor half 9 met de bus. D e kinderen moeten dus wat eerder op school zijn. Graag wil ik dat ze kwart over 8 in het lokaal zitten, zodat we deze dag samen kunnen beginnen met gebed. Graag ook allemaal brood en drinken mee nemen voor tussen de middag. We zijn namelijk pas rond 13.00 terug op school en eten dan gezamenlijk in het klaslokaal. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep 6
Met geschiedenis hebben wij het over de industrialisatie. Dus ik op mijn beste manier proberen uit t e leggen hoe de stoommachine werkt. Komt Marieke met het idee dat haar vader een schaalmodel heeft. Dus afgelopen vrijdagmorgen was het zover. Marieke haar vader kwam met de stoommachine in de klas. Dat was een schot in de roos, iedereen enthousiast zie de foto´s. ...lees meer »

 
 
31-01-2015
weekbericht groep7/8
We hebben met geschiedenis afgesloten de lessen over Aletta Jacobs. De eerste vrouwelijke studente i n Nederland en de eerste vrouwelijke dokter. Zij heeft veel betekent voor de vrouwenemancipatie en het vrouwen stemrecht. We gaan nu werken ( ongeveer 2 a 3 weken) over Vincent van Gogh. Wie was hij? Wat heeft hij gedaan voor de Nederlandse kunst? Hoe herkennen we zijn schilderijen en schilderstijl? Na Vincent van Gogh beginnen we te werken over de Eerste Wereld oorlog en daarna de tweede Wereld oorlog. ...lees meer »

 
 
24-01-2015
weekbericht groep7/8
Met handvaardigheid maken we een pinjata. Deze maken we van papier mache. U zoon of dochter kan u er meer over vertellen. Het is een heel karwei om met 31 kinderen hiermee aan de slag te gaan, maar het was een grote wens van de kinderen om dit te gaan maken. We hebben een prima middag gehad en volgende week gaan we verder. ...lees meer »

 
 
bekijken
weekbericht groep7/8 (aangepast)
 
 
16-01-2015
weekbericht groep7/8
Afgelopen week zijn we ook bezig geweest met het kind, gezin school dienst. 25 januari zal er in de Hoeksteenkerk en de Kruiskerk een dienst zijn over Noach. Beide diensten beginnen om half 10. Voor deze diensten zijn we aan het oefenen met liederen, we hebben in een tweetal een gedicht gemaakt over Noach en we hebben een drieluik over de zondvloed geschilderd. Het zou fijn zijn als er ook ouders met kinderen van de Kruiskerk naar de Hoeksteen kerk zouden willen gaan, zodat er daar in de kerk ook een mooi koor gevormd kan worden van de liederen die we hebben geleerd. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep 6
Afgelopen week is stagiaire Rowan Nijland bij ons in de klas geweest. Erg fijn voor mij in zo´n week ! Veel kinderen vonden het plezierig dat ze er was en zeker van de heuse filosofie les hebben ze genoten. Daarnaast vind ik mooi om het vak door te geven. ...lees meer »

 
 
10-01-2015
weekbericht groep7/8
Aankomende maandag 12 januari bent u van harte welkom op de voorlichtingsavond van het Greydanus die gehouden zal worden op de Calvijnschool. De avond begint om 20.00 uur en koffie en thee is er vanaf 19.45. Deze avond is voor de ouders van groep 7 en 8. Afgelopen week heeft juf Holtland 4 dagen gewerkt in onze klas omdat ik vrijdag moest invallen in groep 6.Vrijdagmiddag heeft groep 7 en 8 een prachtige tekening gemaakt van een oog. (zie foto). ...lees meer »

 
 
15-12-2014
Agenda december
Agenda december • donderdag 4 december: tweede bijeenkomst van de leerlingenraad • vrijdag 5 decem ber: sinterklaasfeest en het zal een mooie dag worden! • maandagavond 8 december van 19.45 - 21.30 uur: tweede ouderavond met als thema: de identiteit van de Calvijnschool. U bent van harte welkom! • donderdagavond 18 december: vergadering met de schoolraad • vrijdagmorgen 19 december: kerstontbijt • vrijdagmiddag 19 december is er gewoon school! Uit de schoolgids kon opgemaakt worden dat de kinderen 's middags vrij zouden zijn, maar dit is NIET zo!
...lees meer »

 
 
13-12-2014
weekbericht groep7/8
Met de Kanjertraining hebben we het over pesten en het moedwillig een medeleerling dwars zitten. Als iemand zegt stoppen dan moet je gelijk stoppen en niet doorgaan met vervelend gedrag . De kinderen moesten ook een medeleerling in de klas opzoeken die ze niet goed kennen. Deze moesten ze interviewen en daarna over deze medeleerling iets vertellen in de klas. Verder hebben we geoefend met het heel hard NEE roepen, dat hebben ze gehoord in de lokalen rondom ons. Volgende week gaan we het hebben over whats app en wat dit kan uitrichten met je klassgenoten. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep 6
Sinterklaas achter de rug en nu weer volop door richting kerst. De sinterklazen zijn inmiddels voor de ramen weg. Op dit moment zijn we bezig om het kerstverhaal uit te beelden op grote vellen papier., aan de hand van het bijbelboek Lucas. Daarnaast gaan de bijbelvertellingen over kerst en ook zoek ik liederen op die erbij horen. ...lees meer »

 
 
06-12-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7,8, Afgelopen week zijn we weer druk geweest met onze taakkaart. Donderdagmor gen rond half 12 moest deze af zijn omdat we vrijdag het sinterklaas feest vierden. Het lukt alle kinderen. De volgende week beginnen we met groep 7 met de rekentoetsen. We zijn benieuwd naar de resultaten. We maken de toetsen op de computer. De kinderen mogen dan gebruik maken van hun uitrekenschrift. Groep 8 zal een week later volgen met de toets. ...lees meer »

 
 
29-11-2014
weekbericht groep7/8
Op vrijdag middag hebben we crea. De kinderen werken met hulp van ouders aan een project. De kindere n werken 5 keer aan hetzelfde project. Het is goed om dit te doen. ...lees meer »

 
 
24-11-2014
weekbericht groep 6
We zijn ook druk bezig om sint te voorzien van een nieuwe outfit. Sint moet toch na al die jaren wat hipper gekleed worden. Als de tekeningen klaar zijn hangen we ze voor het raam. De leerlingen merken ook dat deze opdracht veel vergt in samenwerking. ...lees meer »

 
 
22-11-2014
weekbericht groep7/8
Afgelopen week hebben we met levend Water gewerkt en geleerd over Daniel. Afgelopen donderdag hebbe n de kinderen, in groepjes, een schilderij gemaakt over het beeld waar koning Nebukadnessar over droomde. De resultaten zijn mooi geworden en naast het schilderen heb ik ook gekeken naar de samenwerking tussen de groepjes. Dit ging prima. Er werd goed overlegd waar men wat wilde tekenen, verven. ...lees meer »

 
 
15-11-2014
weekbericht groep7/8
In de week van 24 november gaan we in de klas een voorleeskampioen kiezen. Alle kinderen (die mee wi llen doen) lezen een bladzijde voor uit een boek. De winnaar doet mee in, de bibliotheek, voor de voorleeskampioen van Meppel. ...lees meer »

 
 
12-11-2014
weekbericht groep7/8
vrijdag beginnen we met de crea middag. We hebben er zin in. Groep 8 zal deze middag niet meedoen. Z ij mogen deze middag naar de Greijdanus voor een ontdekmiddag. Ze krijgen die middag allerlei lesjes en maken alvast kennis met het voortgezet onderwijs. ...lees meer »

 
 
07-11-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Er is hard gewerkt deze week door de kinderen. Donderdag en Vrijdag zijn we bezig gew eest met de rekentoets te maken op de computer. Erg wennen soms voor de kinderen en het systeem werkte niet vlekkeloos. ...lees meer »

 
 
31-10-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Het (samen)werken in een project/thema, zoals ‘in de wolken’ is goed bevallen. De lee rlingen worden enthousiast over het onderwerp en de opdrachten. Daardoor ervaren wij (Vronie en ik) een groot leerrendement. Daarom zijn wij nu een nieuw thema gestart over Napoleon. De leerlingen krijgen bij dit project opdrachten over Napoleon en het leven in die tijdsperiode. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep7/8
Vandaag, vrijdag, zijn we naar de boerderij geweest in Balkbrug. Nu werden we ook kosteloos vervoerd met een bus. Bij de boerderij werden we in twee groepen gesplitst en kregen we alles te horen over een veeteelt bedrijf. Sommige leerlingen waren eerst wat huiverig voor de honden en de koeien maar dat duurde niet lang. De pinken en de kalfjes werden vertroeteld. Sommige kinderen durfden zelf hun hand in de mond van een kalf of pink te drukken zodat deze daarop kon sabbelen. We kregen drinken en een blokje kaas en we konden een nep koe melken. ...lees meer »

 
 
24-10-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7 en 8, We hebben een drukke week gehad. Volgende week wordt het nog drukker met verschillende activiteiten in Amsterdam en Balkbrug. Maar u eerst maar even bijpraten over verschillende activiteiten van de afgelopen week. ...lees meer »

 
 
10-10-2014
weekbericht groep7/8
In week 44 hebben we 2 werkbezoeken. Dinsdag 28 oktober gaan we naar het Rijksmuseum. Let u erop dat de kinderen brood en drinken meenemen en tussendoortjes. Ik weet niet hoe laat we terug zijn. Dit ligt ook aan de files. Ik hoop rond half 5. Vrijdagmiddag 30 oktober gaan we naar een boerderij in Balkbrug. We worden om 12.00 opgehaald met een bus en zijn rond 15.00 weer terug op school. Voor dit bezoek gaan we werken over de boerderij en krijgen de kinderen na het werkbezoek een opdracht mee naar huis. Wilt u dan ook uw kinderen brood en drinken mee naar school geven. Voor we in de bus stappen eet ik samen met de kinderen in de klas. ...lees meer »

 
 
03-10-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, We werken ongeveer 1,5 week aan het thema ‘In de wolken’. De kinderen zijn erg enthou siast bezig. Het is mooi om te zien dat kinderen van verschillende jaargroepen met elkaar werken. ...lees meer »

 
 
weekbericht groep7/8
Afgelopen woensdag mocht ik mijn verjaardag vieren. Het was een geweldig morgen. De kinderen hadden hele taarten gebakken (wel 6) . We konden er niet tegen eten. Verder hadden ze nog popcorn bij zich. Mijn traktaties heb ik donderdag maar uitgedeeld. Er waren toneelstukjes en een quiz en we hebben bingo met daverende prijzen gespeeld. Ik kreeg prachtige cadeaus. ...lees meer »

 
 
27-09-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7 en 8, We zijn deze week begonnen met de Kinderboekenweek. De kinderen werken samen met groep 6 vanaf half 2 aan het thema : In de wolken. Dit doen ze aan de hand van een 12 tal onderwerpen. Op de tafel liggen verschillende opdrachten. De kinderen werken alleen of per tweetal een opdracht uit. Ben je klaar dan zoek je een andere opdracht uit. Hieronder vindt u een drietal voorbeelden.
2709gr78.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
26-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Inmiddels hebben de kinderen prachtige uiltjes meegenomen naar huis. We hebben nameli jk uilen gekleid en daarna geverfd. Door pastelkrijt te raspen en daarna te vermengen met koffiemelk krijg je mooie zachte kleuren. Dit hebben we toegepast op de uiltjes. Daarnaast hebben we n.a.v. de vakantie een zwart wit collage gemaakt waarin het voornamelijk ging om door kniptechnieken diepte te creëren in de afbeelding. We zijn afgelopen week begonnen met de Christelijke kinderboeken week. Het thema waarover we werken is ‘in de wolken’. Komende week zullen we hier mee verder gaan. En natuurlijk zijn jullie van harte uitgenodigd om tijdens de kijk avond te komen kijken naar de creaties die wij hierover gemaakt hebben. Huiswerk week 40: - Levend Water, maken hoofdstuk 7 in het werkboek en het leren van het memootje - Tafel van 6 leren
...lees meer »

 
 
24-09-2014
weekbericht groep7/8
De kinderen hebben geweldige resultaten behaald bij de toets van rekenen. We zijn nu begonnen met het boek voor rekenen van groep 7 en 8. We hebben met elkaar bekeken wat we dit blok gaan leren. Daarna hebben de leerlingen geprobeerd om een inschatting te maken wat ze denken te behalen op de volgende toets. Waar ga je voor? Ze moeten aangeven hoeveel % ze denken goed te hebben de volgende toets.
gr78.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
15-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, In de afgelopen week zijn er prachtige presentaties over de polders en Nederland als laagland gehouden. Komend jaar zal ik aandacht gaan geven aan presentaties maken en presenteren. Woensdag, donderdag en vrijdag zal ik afwezig zijn ivm het kamp van groep 8. Jeanet Zevenberg zal dan voor de groep staan. Aankomende donderdag zal er een theater route gehouden worden voor groep 6. Ik zou graag als extra ondersteuning nog een moeder/vader willen vragen om donderdag mee te helpen. Het helpen bestaat uit het meewandelen met de groep langs de drie onderdelen. Als u mee wilt helpen graag een mailtje naar bert.willering@dezevenster.nl. Huiswerk week 38 - Levend Water, maken hoofdstuk 4 in het werkboek - Tafel van 4 en 5
...lees meer »

 
 
13-09-2014
weekbericht groep7/8
De Amsterdamse huisjes hebben we beschilderd met zelfgemaakte verf. (zie foto’s). In week 39 beginne n we met het snijden van de ithonblokken. (Met dank aan de vader van Reinder). In week 40 begint de Kinderboekenweek. We werken dan over het Christelijke kinderboekenweekthema:” In de wolken”. We werken hier letterlijk en figuurlijk over. ...lees meer »

 
 
12-09-2014
start
De eerste 4 weken van dit schooljaar zijn alweer voorbij. We zijn van het speellokaal verhuist naar het voormalig groep 3 lokaal. En dat is echt genieten! Ook de kinderen hebben hun draai al helemaal gevonden. We zijn gestart met het thema: "Je bent een Koningskind". God is onze koning en Hij zorgt voor ons. Hij heeft ons mooi gemaakt. Het thema loopt over in het thema: "Dit ben ik". We bekijken onszelf in de spiegel en daar spelen en werken we over. U heeft vast al wel onze mooie foto's in de gang zien hangen. Verder spelen we veel in de hoeken, luisteren we elke week naar een Bijbelverhaal, zingen we veel liedjes en gaan we soms lekker wandelen. Ook leren we hoe we op een fijne manier met elkaar omgaan. Doordat we in kleine groepen werken kennen de kinderen elkaar al en vinden ze het fijn om elkaar weer te zien. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen bij ons!
...lees meer »

 
 
08-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Afgelopen week zijn er mooie resultaten behaald op de leerstof die ik als huiswerk ha d opgegeven. Komende week staat de tafels van vier en vijf centraal. Graag thuis ook oefenen als u merkt dat uw kind de tafels nog niet beheerst. We zijn met de blauwe planeet bezig met polders en Nederland als laagland. De kinderen hebben presentaties gemaakt en een poster en gaan deze aan elkaar presenteren. Wij gaan komende maanden verder bezig met presenteren en het maken van posters, dit vooral bij de zaakvakken als Geschiedenis en Aardrijkskunde. Huiswerk week 37 - Levend Water, maken hoofdstuk 3 in het werkboek - Tafel van 4 en 5
...lees meer »

 
 
05-09-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7-8, Vanmiddag zeiden we als collega’s tegen elkaar: ‘We werken al weer 3 weke n met de kinderen”, en het voelt als vanzelfsprekend voor mij. Het zijn “mijn” kinderen en samen werken we ergens naar toe. Het leuk om te zien en te merken hoe leergierig ze zijn. ...lees meer »

 
 
03-09-2014
weekbericht groep 6
De eerste twee weken zitten erop. Wat een energie krijg ik van deze klas een erg leuke/sociale groep . Ook het zingen en muziek maken gaat ze goed af, mooi om iedere dag opnieuw psalmen en liederen te zingen voor onze Schepper. Deze week zijn de dagopeningen gehouden over koning Saul en Samuël de profeet. Mijn vorige baan was binnen het openbaar onderwijs, wat is het dan weer mooi om iedere dag met de kinderen de dag te openen met de bijbel en daarbij te vertellen. ...lees meer »

 
 
30-08-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7 en 8, Dat was een hele week werken na de start van vorige week. De kinderen werken al met hun persoonlijke taakkaart en dit gaat aardige goed. Alle kinderen vinden het prettige om met een taakkaart te werken. Je kunt je eigen tijd indelen. Verdere uitleg over de taakkaart wil ik u aanstaande maandag 1 september uitleggen op de klassenavond. ...lees meer »

 
 
27-08-2014
Vacature Vrijwilliger/Invalkracht De Huyskamer Meppel
Vacature Vrijwilliger/Invalkracht De Huyskamer Meppel CKO de Herberg is een kinderopvangorganisatie die kleinschalige, uitdagende opvang biedt vanuit een christelijke visie. Kenmerkend voor de Herberg is: een persoonsgerichte benadering, huiselijkheid, ervaringsgerichte activiteiten met veel aandacht voor creativiteit en natuur. We zijn een jonge dynamische organisatie waarbinnen veel ruimte is voor eigen inbreng en groei. Op korte termijn zoeken wij een vrijwilliger voor de peuterplusgroep, die tevens beschikbaar is voor invalwerk als pedagogisch medewerker voor zowel de peuterplusgroep als de buitenschoolse opvang. Het vrijwilligerswerk zal plaatsvinden op maandag en donderdagmorgen. Invalwerkzaamheden (bij ziekte en vakantie) zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen voor de peuterplusgroep en maandag, dinsdag en donderdagmiddag voor de BSO. ...lees meer »

 
 
23-08-2014
weekbericht groep7/8
Dag ouders van groep 7-8, Hier is tie dan de eerste nieuwsbrief van mijn kant. De kop is d’r af en tot nu toe hebben we samen een prima week gehad. Er kennis gemaakt, er zijn verhalen verteld en we hebben al gewerkt. Het was voor beide kanten spannend. Wat krijg je voor juf en hoe is de klas, en wat moeten we allemaal dit jaar? ...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: