De school

De Calvijnschool is een school met ongeveer 130 leerlingen.

Op dit moment wordt ons schoolgebouw aan de Emmastraat verbouwd. Vanaf de voorjaarsvakantie 2018 zijn wij verhuisd naar Prinses Marijkestraat 2. De verwachting is dat de verbouwing rond de meivakantie 2019 klaar zal zijn, Dan verhuizen we weer terug naar de Emmastraat. 


Ons gebouw ligt dichtbij het centrum van de stad Meppel en de binnenstad ligt op loopafstand van de school. Anderzijds ligt de Calvijnschool ongeveer 2 minuten (per voet) vanaf het treinstation.

Onze school ligt in de Emmastraat. Dit is een straat met eenrichtingsverkeer, wat een rustig karakter geeft aan de verkeerstroom voor onze school. Het gebouw (en het plein) is van twee kanten te bereiken. Via de hoofdingang aan de Emmastraat en via de achterkant van het gebouw aan het Vliegenpad.

Ons schoolgebouw is ongeveer 100 jaar oud, wat een industrieel monumentaal karakter aan onze school geeft. De school heeft twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping wordt lesgegeven aan de groepen 4 t/m 8 en op de begane grond zitten de groepen 1 t/m 3, de centrale ruimte, een aantal werkruimtes, de directie- en personeelskamer.
In de afgelopen jaren hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden. Waaronder een uitbreiding van de centrale ruimte in het gebouw, welke nu ook is ingericht als computerruimte. Daarnaast is er een speciale ruimte ingericht als schoolbibliotheek - met een zeer ruim aanbod van boeken.

Binnen ons schoolgebouw wordt peuterspeelzaal, kinderdag- en buitenschoolse opvang aangeboden. Dit wordt gefaciliteerd door de Christelijke opvangorganisatie De Herberg. De opvang wordt in een 'eigen vleugel' van ons gebouw aangeboden. Onder het tabblad 'opvang' kunt u meer lezen over organisatie De Herberg en de diensten die zij levert.

We hebben een ruim, uitdagend en schaduwrijk schoolplein, waar alle groepen, van kleuter tot groep 8-leerling zich tijdens de pauze spelend vermaken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze school, dan ontmoeten we u graag!

 

                     

 

 

24-01-2015
 
« terug
weekbericht groep7/8
Met handvaardigheid maken we een pinjata. Deze maken we van papier mache. U zoon of dochter kan u er meer over vertellen. Het is een heel karwei om met 31 kinderen hiermee aan de slag te gaan, maar het was een grote wens van de kinderen om dit te gaan maken. We hebben een prima middag gehad en volgende week gaan we verder.

 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: