Welkom


Van harte welkom op de website van kindcentrum Kornalijn. 
Na een grote verbouwing zullen wij 6 mei de deuren van Kindcentrum Kornalijn aan de Emmastraat openen. 

Van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen! U kunt contact met ons opnemen: 
tel. 0522 253 644
info.calvijnschoolmeppel@florion.nl
info.kindcentrumkornalijn.nl 


Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe website, zeer binnenkort zal de nieuwe website te zien zijn! 
www.kindcentrumkornalijn.nl
 

 

 

 

 
 
 
 
 
27-01-2017
nieuwsbrief 11
bericht... ...lees meer »

 
 
22-08-2015
weekbericht groep 6/7
Thema: Samen is veel leuker Elkaar dienen in liefde stond in de eerste les van dit thema centraal. We hebben doorgepraat over hoe we dat in een nieuwe groep kunnen doen. Bram hield er zelfs schone voeten aan over! Meester ging namelijk zijn voeten wassen….. ...lees meer »

 
 
18-04-2015
weekbericht groep 6
. De kinderen waren enthousiast en betrokken bij de les van de vismeester. Het kon niet op toen er m ateriaal uitgedeeld werd, de kinderen vonden het super leuk. Vanmiddag zijn we in het Wilhelminapark wezen vissen met de vismeester en vrijwilligers van de hengelvereniging in Meppel. Er zijn wel 27 vissen gevangen en diverse soorten waaronder; baars, voorn en pos. Door de inzet van de vrijwilligers werden de kinderen goed geholpen. En ik ben ook reuze benieuwd of er nog kinderen zijn die heel graag willen vissen van het weekend. ...lees meer »

 
 
02-04-2015
weekbericht groep 6
Dag ouders, Wat een fantastisch feest mocht ik vandaag meemaken. Een verjaardagsfeest helemaal geor ganiseerd door de kinderen. Voor mij als leerkracht altijd lastig om dit los te laten. Gelukkig zit er veel organisatietalent in deze groep. Goed om te zien dat er in een goede harmonie samengewerkt is. Aan alles hadden de kinderen gedacht; Kinderen die de dag openden, taarten waren gemaakt en bezorgd, een DJ geregeld, muziekapparatuur, een speurtocht voor de meester en mooie versieringen, enz. Teveel om op te noemen waar de kinderen aan hadden gedacht. Natuurlijk heeft u als ouder hier ook een bijdrage ingeleverd, hartelijk dank daarvoor! ...lees meer »

 
 
20-03-2015
weekbericht groep 6
De kinderen zijn op dit moment erg geheimzinnig aan het doen. Dit omdat ik mijn verjaardag vier op 1 april. Er wordt van alles geregeld en overlegt achter mijn rug om. Ik heb er zin aan om een feestje te vieren met de kinderen. Zoals ik al gezegd heb tegen sommige ouders, is de klas erg positief ingesteld en is er een positieve sfeer in de groep. Erg prettig om in te werken. Op dit moment heb ik mijn zorg vooral liggen bij de niveauverschillen in de groep. ...lees meer »

 
 
07-03-2015
weekbericht groep 6
Afgelopen week hebben we voor de laatste keer gezwommen met swim2play. Kinderen zijn er super enthou siast over. Ik ben ook enthousiast over swim2play, maar voor de rust vind ik het ook weer prettig dat het afgelopen is. ...lees meer »

 
 
16-02-2015
bekijken
weekbericht groep 6 (aangepast)
 
 
14-02-2015
weekbericht groep 6
Met nieuwsbegrip ging het over het dreigende faillissement van V&D. Een mooi aanleiding om in groepj es bezig te gaan, hoe je de winkel V&D kunt verbeteren. Mooi om te zien dat de leerlingen steeds beter leren samenwerken. En de ideeën en plannen zijn goed bedacht. ...lees meer »

 
 
07-02-2015
weekbericht groep 6
Met geschiedenis hebben wij het over de industrialisatie. Dus ik op mijn beste manier proberen uit t e leggen hoe de stoommachine werkt. Komt Marieke met het idee dat haar vader een schaalmodel heeft. Dus afgelopen vrijdagmorgen was het zover. Marieke haar vader kwam met de stoommachine in de klas. Dat was een schot in de roos, iedereen enthousiast zie de foto´s. ...lees meer »

 
 
16-01-2015
weekbericht groep 6
Afgelopen week is stagiaire Rowan Nijland bij ons in de klas geweest. Erg fijn voor mij in zo´n week ! Veel kinderen vonden het plezierig dat ze er was en zeker van de heuse filosofie les hebben ze genoten. Daarnaast vind ik mooi om het vak door te geven. ...lees meer »

 
 
13-12-2014
weekbericht groep 6
Sinterklaas achter de rug en nu weer volop door richting kerst. De sinterklazen zijn inmiddels voor de ramen weg. Op dit moment zijn we bezig om het kerstverhaal uit te beelden op grote vellen papier., aan de hand van het bijbelboek Lucas. Daarnaast gaan de bijbelvertellingen over kerst en ook zoek ik liederen op die erbij horen. ...lees meer »

 
 
24-11-2014
weekbericht groep 6
We zijn ook druk bezig om sint te voorzien van een nieuwe outfit. Sint moet toch na al die jaren wat hipper gekleed worden. Als de tekeningen klaar zijn hangen we ze voor het raam. De leerlingen merken ook dat deze opdracht veel vergt in samenwerking. ...lees meer »

 
 
07-11-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Er is hard gewerkt deze week door de kinderen. Donderdag en Vrijdag zijn we bezig gew eest met de rekentoets te maken op de computer. Erg wennen soms voor de kinderen en het systeem werkte niet vlekkeloos. ...lees meer »

 
 
31-10-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Het (samen)werken in een project/thema, zoals ‘in de wolken’ is goed bevallen. De lee rlingen worden enthousiast over het onderwerp en de opdrachten. Daardoor ervaren wij (Vronie en ik) een groot leerrendement. Daarom zijn wij nu een nieuw thema gestart over Napoleon. De leerlingen krijgen bij dit project opdrachten over Napoleon en het leven in die tijdsperiode. ...lees meer »

 
 
03-10-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, We werken ongeveer 1,5 week aan het thema ‘In de wolken’. De kinderen zijn erg enthou siast bezig. Het is mooi om te zien dat kinderen van verschillende jaargroepen met elkaar werken. ...lees meer »

 
 
26-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Inmiddels hebben de kinderen prachtige uiltjes meegenomen naar huis. We hebben nameli jk uilen gekleid en daarna geverfd. Door pastelkrijt te raspen en daarna te vermengen met koffiemelk krijg je mooie zachte kleuren. Dit hebben we toegepast op de uiltjes. Daarnaast hebben we n.a.v. de vakantie een zwart wit collage gemaakt waarin het voornamelijk ging om door kniptechnieken diepte te creëren in de afbeelding. We zijn afgelopen week begonnen met de Christelijke kinderboeken week. Het thema waarover we werken is ‘in de wolken’. Komende week zullen we hier mee verder gaan. En natuurlijk zijn jullie van harte uitgenodigd om tijdens de kijk avond te komen kijken naar de creaties die wij hierover gemaakt hebben. Huiswerk week 40: - Levend Water, maken hoofdstuk 7 in het werkboek en het leren van het memootje - Tafel van 6 leren
...lees meer »

 
 
15-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, In de afgelopen week zijn er prachtige presentaties over de polders en Nederland als laagland gehouden. Komend jaar zal ik aandacht gaan geven aan presentaties maken en presenteren. Woensdag, donderdag en vrijdag zal ik afwezig zijn ivm het kamp van groep 8. Jeanet Zevenberg zal dan voor de groep staan. Aankomende donderdag zal er een theater route gehouden worden voor groep 6. Ik zou graag als extra ondersteuning nog een moeder/vader willen vragen om donderdag mee te helpen. Het helpen bestaat uit het meewandelen met de groep langs de drie onderdelen. Als u mee wilt helpen graag een mailtje naar bert.willering@dezevenster.nl. Huiswerk week 38 - Levend Water, maken hoofdstuk 4 in het werkboek - Tafel van 4 en 5
...lees meer »

 
 
08-09-2014
weekbericht groep 6
Beste ouders, Afgelopen week zijn er mooie resultaten behaald op de leerstof die ik als huiswerk ha d opgegeven. Komende week staat de tafels van vier en vijf centraal. Graag thuis ook oefenen als u merkt dat uw kind de tafels nog niet beheerst. We zijn met de blauwe planeet bezig met polders en Nederland als laagland. De kinderen hebben presentaties gemaakt en een poster en gaan deze aan elkaar presenteren. Wij gaan komende maanden verder bezig met presenteren en het maken van posters, dit vooral bij de zaakvakken als Geschiedenis en Aardrijkskunde. Huiswerk week 37 - Levend Water, maken hoofdstuk 3 in het werkboek - Tafel van 4 en 5
...lees meer »

 
 
03-09-2014
weekbericht groep 6
De eerste twee weken zitten erop. Wat een energie krijg ik van deze klas een erg leuke/sociale groep . Ook het zingen en muziek maken gaat ze goed af, mooi om iedere dag opnieuw psalmen en liederen te zingen voor onze Schepper. Deze week zijn de dagopeningen gehouden over koning Saul en Samuël de profeet. Mijn vorige baan was binnen het openbaar onderwijs, wat is het dan weer mooi om iedere dag met de kinderen de dag te openen met de bijbel en daarbij te vertellen. ...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: